اقتصاد ایران

اقتصادی

اقتصاد ایران

اقتصادی

سمت و سوی پول درآمار جدید

دنیای اقتصاد- تازه‌ترین آمارهای رسمی منتشر شده از اوضاع بازار پول حاکی از آغاز دوباره رشد نقدینگی و نیز انتقال پول‌‌ها توسط مردم از سپرده‌های دیداری به سپرده‌های بلندمدت است. ...

دنیای اقتصاد- تازه‌ترین آمارهای رسمی منتشر شده از اوضاع بازار پول حاکی از آغاز دوباره رشد نقدینگی و نیز انتقال پول‌‌ها توسط مردم از سپرده‌های دیداری به سپرده‌های بلندمدت است. این آمار نشان می‌دهد که رشد نقدینگی پس از دو سال روند نزولی دوباره خیز صعودی برداشته است که علامتی از پایان سیاست انقباضی است. رشد نقدینگی پس از رکوردزنی‌40‌درصدی درسال85 به 28‌درصد در سال 86 و 15‌درصد در سال 87 کاهش یافته بود اما در سال 88 ماه به ماه روند صعودی یافته و در فروردین به 18‌درصد و پس از طی یک روند صعودی در شهریور به 27‌درصد افزایش یافته است. از سوی دیگر، همین آمارها نشان می‌دهد که روند نزولی رشد سپرده‌های دیداری که از سال گذشته آغاز شده بود تداوم یافته و در نیم‌سال اول 88 نرخ آن بین 5/4 تا 20‌درصد در ماه‌های مختلف کاهش یافته و از سوی دیگر، سپرده‌های بلندمدت بین 26 تا 35‌درصد در ماه‌های مختلف نیم‌سال اول 88 افزایش یافته است. کاهش گرایش به نگهداری پول در قالب سپرده دیداری و تبدیل آن به سپرده بلندمدت از علائم اصلی رکود محسوب می‌شود. همزمان رییس کل بانک مرکزی از سیاست پولی سال آینده گفته است.

در شهریور ماه با رسیدن به 211هزار و 661 میلیارد تومان صورت گرفت
رشد 27 درصدی نقدینگی

حجم نقدینگی در شهریور سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن 27 درصد افزایش یافت.
به گزارش ایلنا به نقل از بانک مرکزی، حجم نقدینگی تا پایان نیمه اول سال جاری به 211 هزار و 661 میلیارد تومان رسید که در مقایسه با نیمه اول سال گذشته که رقم آن حدود 167 هزار و 60 میلیارد تومان بود، نزدیک به 27 درصد رشد کرده است.
به این ترتیب حجم نقدینگی در پایان شهریور سال جاری نسبت به اسفند سال 87 حدود 3/11 درصد رشد دارد.
بررسی روند افزایش نقدینگی از فروردین تا شهریور بدین‌گونه است: از اولین ماه سال که نقدینگی حدود 188 هزار و 88 میلیارد تومان بوده تا شهریور به ترتیب به حدود 2/2، 8/6، 4/5، 4 و 2/5 هزار و 661 میلیارد تومان رسید.
مقایسه ارقام ثبت شده از حجم نقدینگی در شهریور و فروردین سال‌جاری نشان می‌دهد که حجم نقدینگی حدود 5/12 درصد رشد کرده است.
افزایش 57 درصدی بدهی دولت به بانک‌ها
بدهی دولت به بانک‌ها همچنان افزایشی است و در حال حاضر به میزان 3/57 درصد رشد نشان می‌دهد.
همچنین به گزارش بانک مرکزی، ‌بدهی دولت به بانک‌ها در نیمه نخست سال 88حدود 5/134 هزار میلیارد ریال بوده در حالی که این شاخص در نیمه اول سال گذشته به 5/85 هزار میلیارد ریال رسیده است. این عدد در مقایسه با رقم آن در نیمه اول سال‌جاری حدود 3/57 درصد افزایش نشان می‌دهد.
بررسی آمار ارائه شده از وضعیت این شاخص در سال گذشته نشان می‌دهد، رشد بدهی دولت به بانک‌ها از نیمه دوم سال گذشته شدت گرفته است.
این شاخص در پایان شهریور سال گذشته حدود 5/85 هزار میلیارد ریال بوده که در پایان نیمه سوم سال 87 به 101 هزار میلیارد ریال رسیده است.
این شاخص در مسیری صعودی از 5/115 هزار میلیارد ریال در پایان سال 87 طی شش ماه حدود 19 هزار میلیارد ریال به حجم آن افزوده شده است.
کاهش 34 درصدی سپرده‌ شرکت‌های دولتی در شبکه بانکی
سپرده‌های شرکت‌ها و موسسات دولتی در شبکه بانکی در شهریور سال‌جاری نسبت به ماه مشابه سال گذشته حدود 3/34 درصد کاهش دارد.
این گزارش می‌افزاید، کل سپرده‌های شرکت‌ها و موسسه‌های دولتی در نیمه نخست سال جاری حدود 15 هزار میلیارد ریال بوده که در مقایسه با رقم 23 هزار میلیارد ریالی سپرده‌ها در ماه مشابه سال گذشته نزدیک به 3/34 درصد کاهش نشان می‌دهد.
روند افزایش سپرده موسسه‌ها و ارگان‌های دولتی تا پیش از نیمه اول سال گذشته صعودی بوده؛ به طوری که از 17 هزار میلیارد تومان در سه ماه اول سال گذشته به 23 هزار میلیارد تومان در سه ماه دوم آن رسیده است. اما از نیمه دوم سقوط میزان سپرده‌های این گروه از موسسه‌ها در شبکه بانکی آغاز شده؛ به طوری که آخرین نماگرهای بانک مرکزی حکایت از کاهش این عدد به
15 هزار میلیارد تومان دارد.
مقایسه این دو عدد بیانگر این نکته است که سپرده‌های موسسه‌ها و شرکت‌های دولتی در شهریور سال جاری نسبت به ماه مشابه سال قبل حدود 8 هزار میلیارد ریال کاهش یافته است.
اما آمار مربوط به سپرده‌های دولت نزد شبکه بانکی در یک‌سال مورد اشاره تقریبا بدون نوسان بوده است.
میزان سپرده‌های دولت در شبکه بانکی در نیمه اول سال گذشته حدود 6/363 هزار میلیارد ریال بوده که رقم آن در نیمه اول سال‌جاری به 2/366 هزار میلیارد ریال رسیده است؛ بنابراین روند سپرده‌های دولتی در این یک‌سال افزایش ناچیزی داشته به طوری که 7/0 درصد رشد کرده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد